impression image impression image

Door te geven, ontvangen we

Franciscus nam zich voor om, wanneer iemand hem om een aalmoes zou vragen, dit nooit af te wijzen. Had hij geen geld, dan gaf hij iets anders. Want door te geven, ontvangen we.

De Gideonsbende van de Franciscaanse Beweging belicht een aantal organisaties en initiatieven die door heel Nederland te vinden zijn en die zich inzetten voor het verzachten van armoede.

Kun jij iets missen? Breng dan bijvoorbeeld iets naar een voedselbank. De voedselbank helpt wekelijks 40.000
gezinnen met voedselhulp.

De kledingbank geeft kleding aan mensen die het hard nodig hebben. Naast kleding en schoenen zijn giften aan kledingbanken erg welkom. Om ondergoed te kunnen kopen bijvoorbeeld.

Speelgoedbanken zamelen speelgoed in, zodat mensen met een smalle beurs speelgoed kunnen uitzoeken.

Er zijn veel kinderen die vanwege geldtekort thuis en op school hun verjaardag niet kunnen vieren, en dan vaker ook niet uitgenodigd worden bij andere kinderen. Stichting Jarige Job zorgt voor een grote doos, met een cadeau, slingers, lekkers voor thuis en ook traktaties voor op school.

Stichting Leergeld heeft als motto “alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen”. Leergeld helpt gezinnen met bijvoorbeeld een fiets, laptop, muziekles en sportclubs.

Geef jij asieldieren een mooi kerstcadeau? Plaatselijke asielen en de Dierenbescherming kunnen altijd donaties gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan handdoeken, snacks en speeltjes.