Auteur: Marie-Claire Willemsen

impression image impression image

De Franciscaanse Gideonsbende vraagt aandacht voor de kwetsbare natuur en roept deze zomer een fotowedstrijd in het leven. Ruben Smit, natuurfotograaf en regisseur van De Nieuwe Wildernis is juryvoorzitter en zal zijn oordeel vellen over de inzendingen.

Niet alleen wij zijn van nature kwetsbaar maar ook onze omgeving, de natuur. Onder alle pracht en praal in de natuur schuilt een enorme kwetsbaarheid. De mooiste bloemen zijn maar zo vertrapt, opgegeten of verdord. De balans in de ecosystemen is precair en kan door het minste of geringste verstoord worden. Tegelijkertijd is de natuur ook zeer weerbaar. Bloemen richten zich weer op en dieren passen zich razendsnel aan veranderde omstandigheden aan.

Voor deelname stuur je jouw foto (maximaal 2 per persoon) vóór 1 september 2015 o.v.v. naam, adres en leeftijd digitaal naar info@franciscaansebeweging.nl.

Er zijn drie leeftijdscategorieën in de fotowedstrijd; 7 tot 19, 19 tot 50 en 50+. Iedere winnaar mag kiezen uit de volgende prijzen: 2 toegangskaartjes voor de voorstelling Franciscus Spreekt op 2 oktober in Den Bosch, de vier themaboekjes van Hans Sevenhoven Eenvoud, Betrokken, Kwetsbaar en Vredelievend (De laatste verschijnt in 2016), een jaarabonnement op het Franciscaans Maandblad of een jaarabonnement op Franciscaans Leven.

De prijsuitreiking vindt plaats op de inspiratiedag van de Franciscaanse Beweging over ‘kwetsbaarheid’ op 21 november in Den Bosch. De winnaars krijgen begin november bericht. Op 21 november zullen de beste inzendingen tevens tentoongesteld worden.

De tentoonstelling kan na deze datum via de Franciscaanse Beweging geleend worden. Voor meer informatie neem je contact op met de Franciscaanse Beweging: info@franciscaansebeweging.nl of 073-6131340

Prijsuitslag

content image content image
content image content image
content image content image
content image content image