impression image impression image

Verwondergeluk

Laten we ons blijven verwonderen. Dat is de boodschap van de actie Verwondergeluk van de Franciscaanse Gideonsbende.

Vorig jaar sprak franciscaans maandblad Alle Goeds met illustrator Nina Sprong-Minnaar over het belang van verwondering. Zij benadrukte dat verwondering niet om schoonheid draait, maar om oordeelvrij kijken vanuit een besef van niet-weten: "Als je vanuit die houding kijkt dan vallen mooi en lelijk weg en komt er vanzelf eerbied voor wat er is."

De verwonderde blik van Franciscus maakte hem nederig. "Het Zonnelied dat Franciscus schreef, is vóór alles een lied van verwondering", schreef priester in ruste André Zegveld. "Franciscus was geen natuurliefhebber in de hedendaagse betekenis van dat woord. Hij keek verwonderd naar het licht van de zon, naar de maan en de dieren, en zijn ziel ging open."

De verwonderkaarten van de Gideonsbende nodigen je uit om met een verwonderde blik te kijken naar de wereld om je heen. Onder de titel Verwondergeluk brengen we dit jaar vier kaarten uit: voor ieder seizoen een, met daarop seizoensgebonden (natuur)verschijnselen en activiteiten die verwondering oproepen.

Hier delen we de derde kaart, vol herfst-verwondergeluk. Stop de kaart in je jaszak en ga ermee op pad, of maak er iemand anders blij mee per post. Je kunt de kaart zelf downloaden en printen, of bestellen in onze webshop. Voor € 4,50 ontvang je de vier verwonderkaarten in een keer én krijg je er een houten standaardje bij. Zodat je de kaarten op je favoriete plekje in huis kunt zetten en elke dag herinnerd wordt aan de kleine fijne dingen.

content-image content-image content-image content-image