Auteur: Judith van Bokhoven

impression image impression image

In het kader van de winteractie van de Gideonsbende, gericht op jonge mantelzorgers: vanaf 11 januari worden op zondagochtend om 9.25 u op NPO3 tien nieuwe afleveringen uitgezonden van de bekroonde serie ‘Bikkels’, over jonge mantelzorgers.

Wassen, strijken, koken, ondersteunen, troosten… Allemaal zaken waarvan je het als kind normaal vindt dat je ouders dat doen. Toch is dat niet in elk huishouden vanzelfsprekend. Daar helpen kinderen mee met de zorg voor hun zieke of gehandicapte vader, moeder, broer of zus.

De tiendelige documentaireserie Bikkels (serie 3) portretteert hun levens vol verantwoordelijkheden, die ze met doorzettingsvermogen, humor en liefde dragen.

De winteractie van de Franciscaanse Gideonsbende ‘Wie is als ik? Ben ik de enige?’ is gewijd aan de jonge mantelzorger. Steeds meer jongeren dragen zorg voor een (psychisch, chronisch of ernstig) ziek, gehandicapt of verslaafd familielid. In Nederland gaat het om één op de vier jongeren.
De Franciscaanse Gideonsbende roept op jonge mantelzorgers de aandacht te geven die ze verdienen. Laat hen weten dat zij niet de enigen zijn, en dat ze niet alleen staan. Tijdens het Algemeen Kapittel op 15 november was de officiële aftrap van de winteractie.

Meer info over de serie Bikkels