Auteur: Machteld Touwen

impression image impression image

Van maandag 6 mei t/m dinsdag 4 juni 2019 is de ramadan. De maaltijd die tijdens de ramadan na zonsondergang gegeten wordt, heet iftar. Op steeds meer plaatsen in Nederland worden gezamenlijke iftarmaaltijden georganiseerd. Dit zijn iftarmaaltijden voor heel de buurt of maaltijden waarbij moslims gasten thuis ontvangen. Ga de ontmoeting aan. Kijk of je kunt aansluiten bij een iftarmaaltijd in jouw omgeving, of er een kunt organiseren.

Gelderland
Als je mailt naar iftarwijkcentrum@gmail.com, kijkt Han Rahimi of je in jouw omgeving kunt aansluiten bij een iftar, óf dat er mensen in jouw omgeving bij jou thuis een iftarmaaltijd willen bijwonen. Via het e-mailadres kun je je ook aanmelden voor wijkiftars in Arnhem:
– 17 mei in Vredenburg & Kronenburg
– eindmei (24 en 31 mei) in Rijkerswoerd en de Laar


Noord-Holland
Via de website iftarmee.nl kan je aangeven of je een iftar wilt bijwonen of organiseren. Ook kan je je hier aanmelden voor een wijkiftar.

Rotterdam
Op 20 en 28 mei wordt in Rotterdam tijdens een rondvaart een iftarmaaltijd aangeboden. De kosten voor deze rondvaart en maaltijd gaan naar het vluchtelingenproject van stichting Time to Help. Meer over de avond en hoe je je kan aanmelden vind je op platformins.nl