impression image impression image

Met de gespreksstoof eet je uit dezelfde (stoof)pot om je verbondenheid met elkaar en de schepping te vieren, elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen over het thema vreugde.

Een stoofpot is een gerecht dat langzaam gaar gestoofd wordt in een pan. Met behulp van een beetje water, om te voorkomen dat het eten aanbrandt, kan het pruttelen en garen. Wij mensen zijn als stoofpotten, we pruttelen over van alles en nog wat in het leven. We delen deze ervaringen met anderen en zoeken samen naar antwoorden, troost, hoop of inspiratie. Maar hoe we het wenden of keren, of we het vuur nu hard of zacht laten branden, we weten nooit hoelang we moeten blijven pruttelen tot een antwoord te behappen is. Franciscaanse verhalen kunnen ons daarbij ondersteunen als een zacht vlammetje onder ons potje.

Met een franciscaanse gespreksstoof nodigen we mensen uit samen te komen rondom een maaltijd bestaande uit een vegetarische stoofpot met brood. Onder het nuttigen van de maaltijd kunnen verhalen gedeeld worden en kan met elkaar het gesprek worden aangegaan over een aantal franciscaanse uitspraken. 

Hier kun je het materiaal downloaden en printen om een gespreksstoof mee te organiseren.

content-image content-image content-image content-image