impression image impression image

Als inwoner van Geldrop leef ik in de regio Eindhoven. En deze regio is booming! Economisch gezien dan. Met zijn technische universiteit en hightech-campus, met bedrijven als DAF, Philips, ASML en VDL is deze regio geworden tot het hart van de Nederlandse maakindustrie, die momenteel uitblinkt op het gebied van innovatie en functioneel mooi design.

En als ik de media moet geloven, gaat het niet alleen goed in Eindhoven en omgeving. Welnee, heel Nederland, heel Europa, heel de wereldeconomie is booming… Er heerst na jaren van crisis weer een nieuwe Hosannastemming.

Er wordt weer goed verdiend en daardoor ook weer goed uitgegeven en gereisd.

Alle Nederlandse vliegvelden boekten in 2017 passagiersrecords. En ja, ook hier versloeg de regio Eindhoven met glans alle concurrenten met maar liefst een groei van 13 procent. Het was dan ook een grote klap dat de nieuwe parkeergarage bij het vliegveld nog in de aanbouwfase jammerlijk ineenstortte. Hij is namelijk keihard nodig daar.

impression image impression image

Intussen staan de media ook bol van de berichten over de steeds slechter wordende toestand in de wereld op het gebied van klimaatverandering(en), de inkrimpende biodiversiteit en het kwakkelbeleid rond milieu- en natuurbehoud.

Gelukkig is haast ieder weldenkend mens het er intussen over eens dat werken aan duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Het is een nieuw mode- en toverwoord aan het worden. Maar jammer genoeg blijkt maar al te vaak dat praten over duurzaamheid nog iets anders is als duurzaam handelen.

In de nodige gesprekken merk ik hoe dezelfde mensen die super verstandige dingen zeggen over duurzaamheid op het gebied van energievoorziening, daarna ook rustig met elkaar praten over ‘dit weekend ga ik lekker een paar dagen weg naar Milaan’ of: ‘ik neem straks een week vrij en ga dan lekker bijkomen op Gran Canaria’. Dan sta ik even perplex, maar snap wel waarom onze luchthavens zo’n geweldige groei doormaken…

Over Sjoerd

Ik, Sjoerd Hertog (59), ben al meer dan 35 jaar lid van de FB en thuis in de franciscaanse spiritualiteit. Werkte als geestelijk verzorger in parochies, in het gevangeniswezen en in de zorg. En sinds kort heb ik er bewust voor gekozen om vervroegd met pensioen te gaan. Mijn blogs zal ik voornamelijk schrijven over duurzaamheid. Een thema dat me al jaren na aan het hart ligt.